BLOGUL NOSTRU

21
Sep

Dezactivarea functiei PHP mail ()

Postat in:  Noutati

A T Labs SRL prin www.happyhosting.ro anunta dezactivarea functiei PHP Mail pentru toate serviciile de gazduire web si reseller gazduire web incepand cu data de 28 septembrie 2015.

In ultima perioada s-au inmultit atacurile asupra site-urilor si scripturilor slab securizate sau nesecurizate pe Internet. Mentinerea unui script la zi si efectuarea unei minime mentenante de securitate ar trebui sa fie o activitate OBLIGATORIE a fiecarui detinator de site-uri. Insa acest lucru nu se intampla.

Multi dintre detinatori nu cunosc si nu isi permit aceste activitati. Considera ca simpla instalare a unui WordPress sau Joomla constituie garantia securitatii.

Combatem ideea ca un site poate fi construit de oricine fara cunostinte temeinice de programare si securitate. Odata construit un site cineva trebuie sa raspunda de calitatea si securitatea acestuia.

Una din tintele celor care ataca si sparg site-uri pe internet este inserarea unor coduri care trimit mailuri de tip SPAM pentru atacator. De aceea am decis incepand cu data de 28 septembrie 2015 sa dezactivam de pe toate serverele noastre de gazduire web functia PHP Mail prin intermediul careia se fac abuzurile de SPAM.

Orice programator si orice script serios include si varianta normala de trimitere emailuri utilizand SMTP. Daca aveti in site necesitatea utilizarii serviciului de email este necesar sa faceti trecerea la SMTP.

Pentru setarea SMTP in scriptul Dvs. trebuie urmariti urmatorii pasi:

– creati un cont de mail, pe domeniul dvs. ce va fi folosit ca adresa de send.
– folositi username-ul si parola de la pasul anterior ca date de autentificare pe smtp
– folositi ca hostname: localhost

Odata dezactivata aceasta functie calitatea serviciului de web si email va fi marita intrucat nu vor mai exista acele zeci de mii de mailuri trimise de scripturi sparte pana le depistam noi si le suspendam.

Etichete: